Wat is thee eigenlijk? Thee is een warme drank die wordt gemaakt door infusie van de gedroogde bladeren van de theeplant Camellia sinensis. Omdat over smaak niet te twisten valt,verzorgen wij altijd minstens zes verschillende soorten thee. Bijzondere thee’s die zorgen voor een feestje in je mond.

Thee menu

Op dit moment staan onder andere de volgende verse thee’s op het menu.

  • Serai Jeruk: Deze stoere, licht-pittige thee neemt je mee op ontdekkingsreis door het verre oosten
  • Campciran: Deze roze thee wordt gekenmerkt door de geur en smaak van versgebakken koekjes
  • Musim Panas: Zin in de zomer? Proef dan deze combinatie van appel, munt en rooibos even
  • Lavender Segar: Heeft een sterke, bloemachtige smaak. 
  • Trio pedas: Deze energyzer met citroengras en citrusschilletjes heeft een heerlijke frisse smaak. Het zonnestraaltje waar je blij van wordt!  

En naast de bovenstaande verse thee soorten, kunnen we ook een theetuin verzorgen met echte theeplantjes waar je zelf je eigen thee knipt. 

Thee soorten

Wereldwijd bestaan er honderden verschillende soorten thee, die we grofweg verdelen in de volgende categorieën:

Groene thee                                                                            

Groene thee is gezond omdat het veel anti-oxidanten en relatief weinig cafeïne bevat. Na de oogst worden de niet gefermenteerde theeblaadjes kort verhit en gedroogd.

Matcha thee

Deze knalgroene drank bevat 15 keer zo veel anti-oxidanten dan groene thee. De Matcha die wij gebruiken komt van Japanse theestruiken die afgeschermd zijn van zon. Hierdoor is de fotosynthese vertraagd en dit zorgt voor een intens groene kleur. Matcha komt in een fijne poedervorm en is super gezond.

Oolong thee

Deze Taiwanese theesoort zit qua smaak tussen groene en zwarte thee in, vandaar dat hij ook wel eens blauwe thee genoemd wordt. Deze theesoort is milder dan zwarte thee en bevat minder cafeïne dan zwarte thee.

Pu-Erh thee

Deze gezondheidsthee uit China heeft een aardse smaak. Pu-Erh is een zwarte thee, maar wordt in China ook ‘rode thee’ genoemd vanwege de rode kleur van de gezette thee. Door een lange fermentatie bevat deze thee soort stoffen die cholesterol vertragend werken en vetverbranding versnellen.

Witte thee

Witte thee bevat weinig cafeïne en meer anti-oxidanten dan zwarte en groene thee. Het is een zeldzame thee soort. De jonge knoppen van de theestruik worden geplukt binnen 48 uur nadat ze zijn opgekomen. Daarna worden gedroogd in de zon.

Zwarte thee

Zwarte thee is de meest populaire thee soort in Nederland en ontbreekt daarom ook nooit in ons menu. Groene thee verliest gewoonlijk zijn smaak na een jaar, maar zwarte thee behoudt zijn smaak gedurende meerdere jaren (soms wel 50 jaar). Om deze reden is het vroeger lang een handelsartikel geweest dat de hele wereld over ging.

thee soorten

Benieuwd hoe we de maximale smaak uit bovenstaande thee’s halen? Lees meer over thee catering of over onze verfrissende ijsthee. Voor verdere vragen zijn wij telefonisch bereikbaar: 024 35 72 761